لیست اختراعات زكيه بلوچ زهي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1397/10/11
تاریخ ثبت: 1398/11/27
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مرتبط با بهداشت مواد غذايي مي باشد. بقاي ميكروارگانيسم ها در مواد غذايي اهميت حياتي دارد، زيرا اين امر مي تواند باعث تجزيه و تضعيف كيفيت محصولات غذايي و همچنين ايجاد تهديدات بهداشتي شود. به‌منظور حفظ كيفيت مطلوب، افزايش ماندگاري و جلوگيري از رشد باكتري‌ها، از نگهدارنده‌هاي شيميايي استفاده مي‌گردد. خاصيت سرطان‌زايي و سمي بودن اين ها و تمايل مصرف كنندگان به غذاهاي طبيعي با ماندگاري طولاني به اثبات رسيده است. يكي از روش¬هاي افزايش ماندگاري استفاده از پوشش¬هاي خوراكي مي¬باشدكه به شكل يك لايه نازك در اطراف مواد غذايي قرار مي گيرند و مي¬توانند از انتقال رطوبت، اكسيژن و مواد محلول به مواد غذايي ممانعت كنند. امروزه پوشش هاي خوراكي با روش هاي جديدتري مانند نانوامولسيون ها مطرح هستند. پوشش خوراكي نانوامولسيون كيتوزان حاوي اسانس 1 % آويشن شيرازي و 1% زيره سياه در مقايسه با گروه كنترل كاهش 2.2 ، 1.68 لوگ باكتري سالمونلا، و كاهش 3.05، 2.85 لوگ باكتري ليستريا را به ترتيب در طول دوره ي نگهداري 18 روزه باعث شد. اين نتايج نشان دهنده ي افزايش دسترسي زيستي تركيبات ضدميكروب از طريق سامانه هاي نانوامولسيون مي باشد. نتايج حاصله از تست پايداري، هيچ گونه جداشدگي فاز رويت نشد. تغييرات مربوط به پارتيكل سايز قبل از سانتريفيوژ 270nm و بعد از سانتريفيوژ 277.3 nm مي باشد كه نشان دهنده ي پايداري نانوامولسيون مي باشد.

موارد یافت شده: 1